Over 010bedels

Even voorstellen: mijn naam is Marion Verdijsseldonck en sinds 2017 produceer ik Rotterdamse bedels. In het groeiende aantal Rotterdamse producten miste een typisch Rotterdams sieraad. Want hoe kunnen zowel Rotterdammers als niet-Rotterdammers beter laten zien dat ze van Rotterdam houden, dan de stad als een waardevol sieraad te dragen?

De stoere werkstad met zijn littekens van de oorlog, de stad in opbouw waar altijd wel weer een stuk stad langdurig is opgebroken, met zijn havens waar dag en nacht wordt doorgewerkt. Het is een prachtige moderne stad geworden met behoud van karakter. Moderne hoogbouw naast karakteristieke oudbouw die wordt hergebruikt en een geheel nieuwe functie krijgt. De stad bruist als nooit tevoren en trekt steeds meer toeristen van over de hele wereld aan. Rotterdammers zijn terecht hartstikke trots op hun stad. Waar mensen afkomstig uit alle windstreken met plezier en gemopper met en door elkaar leven.

Ik maak de bedels vooral voor Rotterdammers, maar natuurlijk voor íedereen die van de stad houdt. De collectie is nog niet zo groot maar groeit. Zo is onlangs het nieuwe zilveren "Blaaks Blokje" toegevoegd.

Ik werk alleen met 925 zilver; zo komen de sieraden goed tot hun recht en blijven ze altijd mooi. De ontwerpen maak ik zelf en ik laat daarbij zoveel mogelijk facetten van Rotterdam en zijn bewoners zien. De glaskralen worden gemaakt van Meranoglas door een glaskunstenares die ze speciaal voor 010bedels maakt. De glasbedels worden met de hand gebrand en daarom is elke kraal uniek van grootte en kleur. De kraalkern is uiteraard van 925 zilver.

Alle 010bedels passen op de armbanden en colliers van Pandora en Trollbeads.

Ik hoop dat 010bedels met net zo veel plezier worden gedragen als waarmee ik ze heb gemaakt! Zodat een rechtgeaarde Rotterdammer je zal vragen: "Tebbie nou omhangen?"

Marion Verdijsseldonck

Ik hoop dat je 010bedels met net zoveel plezier zult dragen als waarmee ik ze heb gemaakt!